Через що відкрилася двері її зустріли запитанням: «А, це ти?»
Навіть не вірилося, що ця людина дзвонив їй сьогодні через кожні півгодини, дізнаючись, чи скоро вона звільниться і приїде.
Господиня квартири пройшла на кухню.
-Закрий двері і проходь сюди, - почувся хрипкий голос Рут.
Лінда невпевнено ступила за поріг і причинила двері. Її пригнічувала «привітність» господині.
-Іди, не бійся, - промовила та.
З туалету на її ногу стрибнула кішка, обняла передніми лапами, а задніми лапами, сховавши кігті, трохи поштовхати і позадкувала, вигнувши спину.
Рут сиділа за столом.
-Сідай, - менторським тоном сказала вона.
Лінда села впівоберта до жінки. Невже все забуто?
-Ну що ж, Лінда, як у тебе справи? Ти працюєш?
Так почалася грунтовна бесіда, в кінці якої, коли Лінда йшла з питанням на обличчі: «Навіщо я сюди прийшла?», Рут сказала:
-Ну ти приїдеш сьогодні? ... З речами.
Лінда здивовано на неї дивилася, Рут продовжила:
-Дати тобі грошей на таксі?-Вона простягнула їй грошей. На таку суму з міркувань альтруїзму Лінда прожила б тиждень.
Увечері вона все-таки приїхала з великою спортивною сумкою напереваги. Рут посадила її дивитися телевізор, сумка стояла поруч.
-Пий мою каву, я собі інший зроблю ...-сказала Рут, дивлячись на екран.
Далі реплік більше не було. Вони мовчки дивилися новини.
- ... Хочеш, прийми душ ...-вимовила Рут, відкашлюючись після довгого мовчання. -Вже стемніло ... А потім поїмо, - Рут вимкнула телевізор, закінчивши фразу, і включила лампу для Лінди, а сама пішла на кухню.
Коли Лінда кинулася зі ванної по холодній підлозі в кімнату за речами, Рут, витягнувши шию, крикнула їй з кухні:
-Іди відразу сюди ...
-Я весь час забуваю взяти ...
-Можеш не діставати одяг, я тобі дам свій халат,-Рут при ній зняла халат, опинившись голою і пройшла до кімнати. Лінда, глянувши на неї очманілі поглядом, вивільнилася з мокрих маленьких рушників: одне на грудях, інше на стегнах, і закутала в халат.
-Ти будеш спати на дивані ...-Рут повернулася. Лінда не зрозуміла інтонацій її голосу-чи то це питання, то чи затвердження, і відповіла:
-На дивані,-вибравши найменше з зол.
-Ні, ти будеш спати зі мною на ліжку. Адже ти біля стінки любиш? - Рут мигцем глянула на неї, продовжуючи є. У Лінди перекосило обличчя.
-Добре, - відповіла вона. Рут лише весело посміхнулася, відпиваючи чаю.
Вранці, збираючись на роботу, Рут як могла шуміла, щоб Лінда нарешті-таки прокинулася, що та й зробила незабаром. Більше немає сечі лежати, Рут нахабно човгала тапками об підлогу. Лінда вистромила ніс з-під ковдри і почала протирати очі.
-Все, я пішла. Двері закриєш сама. -Були останні слова Рут.
- Ууу ... але для цього мені треба встати! - Зойкнула незадоволена Лінда, треснув по ліжку руками.
Вночі Лінде набридло її чекати і вона почала засипати, зачувши в той же момент, як Рут пригорнулася до неї.
-Ну як ти там? - Прошепотіла вона, просовуючи руку під її трусики й засовуючи пальці ... Лінда піднабратися в легені повітря ...
Рут спокійно прийняла новина про те, що Лінда буде працювати. Благо у них зміни збігаються.
Одного разу Лінда повернулася додому пізно. З ледачим ниттям вона повідомила Рут, що втомилася, коли та, зустрівши її біля дверей почала цілувати. Тоді, Рут, сопучи, притиснула її до стіни, не дивлячись на всі її вмовляння, і, закопиливши комір її блузки, лизнула улоговинку між грудьми, стискаючи їх ...
-Я вдавала, що кінчаю кожен раз. Твої ласки схожі лише з прийомом у гінеколога - жінки,-кинулася різкими словами Лінда, перші зачинивши двері з того боку, перш ніж Рут змогла відповісти, а вона б обов'язково видала купу реплік на її адресу. Дії Лінди залишали за нею досить крихке право останнього слова з її боку. До того ж це позбавляла її радості без зволікань на метро бути довезенной на таксі ... вона забула взяти побільше грошей ...
Але дзвінок Рут на її телефоні змусив Лінду змінити свою думку.
-То розкажи мені. Що мені зробити, щоб ти кінчила? -Знущальним тоном вимовила Рут.
Автобус. Штовханина. Лінда притулилася лобом до скла.
-Ні, пішов рішучу відповідь Лінди.
-Або покажи ...-продовжувала Рут. Лінда дала лише скупий відповідь, все-таки навколо люди:
-Ні, мене все влаштовує ... я передумала,-пробелькотіла вона у слухавку. Рут відключилася, ледь Лінда доказала.
Лінду взяв озноб, невже Рут почне вимагати?
Увечері вони зібралися на кухні. Рут чудово приготувала каву. Лінда робила надутий вигляд. Рут вщипнула її за груди, щоб порушити нарешті мовчання. Лінда, скрикнувши, лише глянула на неї, бажаючи уникнути їй уготовано.
-Покажеш? Я і зволожувач купила, - настирнічала Рут. - Так що, можеш почати прямо зараз.
- Я ж сказала, що беру свої слова назад.
- Ні, не обійдеться ... - Рут поправляла її одяг. Лінда мимоволі посміхнулася.
Після довгих вмовлянь Лінда вляглася на диван і, розсунувши ноги, почала себе лас